Hallå!

Hallå!

Ni får förlåta mig att jag är lite "off" på att blogga. Men jag tar en dag i sänder. Jag orkar inte sitta vid datorn så mycket... ligger mest bara ner. Mina värden är så låga dom kan bli nu, och jag längtar bara till de börjar vända och komma tillbaka!


Ville bara skriva det, så ni vet varför jag inte skriver så mycket nu!
Längtar till den dagen jag får åka hem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciao


Jag saknar min Mittzi!!!!!!!!!!!!!!



Jag saknar min lilla vovve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3



Idag är det onsdag och jag har fått tillbaka mina stamceller. Det gick bra, fick en hemsk äcklig smak i munnen plus att det började stickas i halsen, så en stund där fick jag lite smått panik. Men fort var det över som tur var. Så nu är det bara blodtryckskontroller lite nu och då som gäller. Sen är det bara för mig nu att återhämta mig, eller först så kommer ju värdena sjunka, sen ska jag återhämta mig. Det kommer väl ta upp till en - två veckor för värdena att börja komma till det normala igen. Så jag blir ju här ett tag till, men det är skönt att veta att det inte är några mer gifter nu som jag ska få. Nu är det slut på skiten. Förhoppningsvis för alltid... men man går ju tydligen aldrig säker. Men nu ska det bara vara för sista gången, det har jag bestämt mig för punkt slut.

Hur som helst så är sista blodtryckskontrollen klockan 14.10, så det är ju snart. Sen kopplas droppet ifrån och jag är fri, då ska jag, mamma & pappa åka iväg och handla (jag kan ju dock inte följa med in på affären), men jag kan ju sitta ute i bilen. Bättre än att sitta här! Sen ska pappa åka hem efter det!!! Det är tråkigt. Det är roligare både för mig och mamma att ha han här. Men men, snart får vi också åka hem! :) Jag längtar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Och jag längtar ihjäl mig till jag får tillbaka mitt underbara håååååår!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nä, nu ska jag inte skriva mer.
Ni ser ju då jag återkommer!

Ciao, Ciao, Ciao

Tisdag - Vilodagen

Tisdag!

Yes, idag är det tisdag - vilodagen. Alla 6 dagars cellgiftsbehandling är över!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hur skönt som helst att veta. Så det enda som gäller för mig idag, det är Glucosdropp hela dagen. Men det gör som ingenting, inte då jag vet att det är slut på gifterna!!! Och i morgon är det ju självaste slutspurten, jag ska få tillbaka mina egna stamceller. Så efter i morgon då är det bara raka banan mot att bli helt återställd!!!!!!!!!!!!!! Jag längtar så inni klåen tills jag får åka hem och veta att jag får vara hemma förevigt!

I går var jag inte så värst på topp under dagen, knallröd och uppsvullen i ansiktet och var inte på särskilt bra humör. Men det blev lite bättre till på kvällen, så då for jag mamma och pappa ut med bilen, åkte runt lite överallt och sedan åkte vi till Tobias (mellanbror min) och hälsa på honom... han jobbar här i umeå just nu! Så det var himla trevligt, vi spelade lite GH och lite räcerbil på hans wii! Jag kan ju säga att jag vann på GH, men inte på bilspelet! ;) haha! <3

Nä, nu har jag inget mer att säga. Jag ska nog beställa in frukost snart, börjar bli hungrig känner jag. Men jag hatar maten/frukosten här.... jag beställer nog bara in kräm! Jag <3 kräm ungefär. Jag skulle kunna leva på det just under sjukhusperioden.... vet dock att jag återhämtar mig bättre med riktig mat också, så jag får liksom nästan tvunga mig själv lite. Ciao 


Jag räknar ner!!

Söndag!
 
Jag räknar ner... i morgon är det sista dagen med cellgifter!! Det känns så enormt himla skönt att det snart är över. Sen ska jag bara återhämta mig, sen är jag tillbaka på banan igen! :D Jag hoppas bara att jag får må såhär efter behandlingen också, men det är ju efter den som värdena sjunker till noll, så jag får väl se!! Men huvudsaken är att behandlingen är över snart!!!!!!!!! :) :) :)

Jag har egentligen inget mer att säga just nu. Jag ska nog beställa in frukost snart, för jag börjar blir hungrig! Måste ju ha hunnit äta innan pappa kommer hit till oss! :) Sen ska jag lägga in ett klagomål på min älskade vän Elin, jag tycker du är dålig på att uppdatera din blogg! Ändring på det tack! :) Nä, nu ska jag inte skriva något mer. Ciao




Jag saknar mina bröder + lillasyster Mittzi oerhört mycket nu!!!!!!
Ni är bäst, jag älskar er <3 <3 <3


Fredag - midsommarafton!

Fredag!

Idag är det fredag - midsommarafton! Jag vet inte om jag känner så mycket midsommarkänslor direkt, sitter ju bara på sjukhuset som vilken annan dag som helst. Men jag ska inte klaga, för så länge jag mår bra så är jag nöjd. Den här behandlingen skulle ju vara supertuff, men än mår jag bra och jag hoppas att jag är tillräckligt stark för att fortsätta vara pigg resten av dagarna också! Det är tredje cellgiftsdagen idag, det känns skönt... 3 dagar kvar sen, lördag, söndag & måndag. Sen är det slut med cellgifter, yippiiiie!!!

Just nu är städet här och städar rummet, så mamma & pappa gick iväg till anhörigrummet för att dricka kaffe medan hon håller på... så inte dom sitter i vägen för henne!! Då dom kommer tillbaka ska väl jag & pappa spela kortspelet färdigt, han har spöat mig i två matcher nu, så jag ska allt vinna över han nu i nästa omgång. Sen så ska vi nog gå ut en sväng senare idag, det kan vara behövligt. Alltid lika skönt med friskluft!!

Nä, nu kom dom tillbaka, så nu ska vi spela!!
Ciao

Torsdag!

Torsdag!

Åhåjaja.. jag bara räknar ner dagarna. Jag är inne på min andra cellgiftsdag, jag fick en "entimmespåse" i morse, och sen har jag fått ett cellgift som ska räcka i 4 dygn + att jag ska fortsätta att få de där "entimmespåsarna" varje morgon. Den som ska räcka i 4 dygn, den har jag i som en midjeväska, så jag fick vara fri i cirka två timmar idag också, så vi gick ut på en liten tur, kollade på några andungar och så :) Så himla söta!!! Sen har jag hunnit med några sovstunder också, för jag blir ganska trött under dagarna, så det är skönt att ta sig en vilpaus lite nu och då!

Och nu ikväll har jag & pappa spelat massa kortspel, jag har vunnit 3 matcher av 5! ;) Men nu gav vi oss, för nu skulle mamma och pappa se på mitt i naturen... det tror jag att jag också ska göra faktiskt. Jag orkar inte skriva något mer här i alla fall, är inte på så värst bra skrivhumör så att. I morgon är det midsommar, så jag hoppas att jag får vara fri i alla fall i två timmar då med, så jag får vara ute lite granna på självaste midsommar.. om jag mår bra då också vill säga! Jag ska i alla fall äta sill till lunch,  så lite midsommarkänsla blir det i morgon i alla fall.

Nä, nu ska jag se på tv.
Jag skriver kanske någon rad i morgon, jag får se om jag orkar!
Puss & kram på er!

Just smile and shine!


Don't worry,
Be happy!

Onsdag!

Onsdag!

Idag var min första dag med cellgifter. Jag klev upp klockan 9 och duschade, sedan strax därefter så kopplades cellgifter på. Men det gick bra, jag fick hemskt, hemskt ont i huvudet, men med lite extra läkemedel så gick det bra! Sen då det var klart så fick jag någon påse skölj och sedan åt jag lunch - spagetti & köttfärssås. Inte speciellt gott, för det är frysmat... och jag tycker inte om makaroner som inte är gjord alldeles innan man ska äta det. Men nu ikväll ska jag få tacos, så jag funderar på att ta in det snart, börjar bli lite hungrig :) I alla fall så fick jag gå ut i två timmar efter lunchen och skäljen, det var faktiskt skönt, för det är ju rätt bra väder ute. Och så skönt att slippa sitta här inne hela dagen liksom, för jdet behöver jag inte, känner jag att jag orkar gå ut en stund, då får jag det. Så jag passar på nu medan jag kan, för sen lär jag bli så slut på, så då kanske jag inte orkar. Jag fick nyss min bitskena också, den var faktiskt riktigt bekväm, så det var ju bra, nu har jag ett skydd så inte min tunga ska nötas mot tänderna.

Nä, nu ska jag ta in min middag!
Ciao!

Hells kitchen!

Jag känner mig lite mer lättad över skolan nu, jag fick ju klart svenskan, så jag får VG i det. Sen så hade jag fått mail av Anders (dataläraren), att jag hade MVG i data :) Sen fick jag veta att den enda kursen jag missat är människan socialt & kulturellt, det känns skönt. För då är det inte så jättemycket som jag har missat i alla fall! Naturen blev jag ju också klar med, så nu är jag lättad över skolan & det känns skönt! :) Nu behöver jag bara fokusera på att bli frisk som en nötkärna! 

Just nu får jag en påse blod, har fått en tidigare också. Jag får även vätska, uppvätskningen skulle ju börja ikväll och det har det gjort. Så det blir väl att gå upp hundra gånger på toaletten i natt! (y) I morgon ska jag kliva upp klockan halv 9 och duscha, så jag är ren inför starten. Strax efter nio ska jag få de första cellgifterna, så då är jag i gång!! Nä, nu ska jag sluta skriva här & fortsätta se på Gordon - Hells kitchen! Ciao


Lilla Emelia!





Här var man en liten Emelia :)


Tisdag!

Tisdag!

Efter en enormt bra och trevlig helg, så kom måndagen och vi åkte vi upp till Umeå igen. Kändes enormt jobbigt och gruvsamt, men samtidigt bra... för nu är det ju sista rycket. Dock mycket, mycket starkare & jobbigare, i och med att det är högdosbehandlingen. Men jag får hoppas att det går bra i alla fall! Vi trodde att det skulle vara korta cellgiftsdagar, typ 3 dagar ungefär hade vi anat... men nu då vi är på plats så är det annat som gäller.

(Igår) Måndag: Endast en tablett på kvällen som skyddar njurarna.
(Idag) Tisdag: Några mediciner nu på morgonen, sen får jag göra vad jag vill till ikväll. Då ska de börja uppvätska mig!
Onsdag; 1 dagen jag kommer få celgifter.
Torsdag; 2 dagen.
Fedag: 3 dagen.
Lördag: 4 dagen.
Söndag: 5 dagen.
Måndag: 6 dagen.
Tisdag: Vilo dag.
Onsdag: Transplantation där jag får tillbaka mina egna stamceller.


Det är själva schemat på behandlingskuren. Sen efter det får jag ligga kvar här till jag har återhämtat mig. Den där behandlingen är så enormt stark så den kommer slå bort alla mina sjuka samt friska celler + min benmärg. Så jag kommer vara helt "tom", fram tills nästa onsdag då, då jag får tillbaka mina egna stamceller. Det känns ganska gruvsamt, men det ska bara gå bra, det finns inget annat jag har bestämt mig för.

Jag ligger inte på min vanliga avdelning, utan jag ligger på en avdelning där de är experter på just den här behandlingen. Så det känns som ett fängelse... varken jag eller mamma får hämta frukost till mig, utan ska jag ha något ätbart alls så måste jag ringa på personal. Sen måste skor & jackor lämnas i en hall utanför, sen får jag absolut inte ta emot besök om de känner sig det minsta sjuka. Man måste vara helt frisk om man ska komma och besöka mig!  Sen är det en massa andra regler också. Alltså jag längtar så himla, enormt, jättemycket till jag är klar och frisk. Vilken känsla, det kommer kännas fantastiskt, otroligt  underbart!!


Men nu ska jag inte skriva mer, nu ska vi gå över till pappa som bor på hotellet, sen ska vi göra något. Vi måste ju passa på medan vi får & kan nu innan allt startar. Jag ska även varna, att jag lär ju inte vara så aktiv här på bloggen några dagar framöver, i alla fall inte sen cellgifterna börjar ta kål på mig. Nä, nu ska jag gå! Ciao

Studenten/Balen!

Söndag!

Nu har jag inte skrivit på hela helgen. Men jag har haft fullt upp, så jag har inte haft tid att blogga :) Och just nu är jag inte direkt sugen på att skriva, så jag sammanfattar helgen kort. Det har varit studenten & balen, något mer behöver jag egentligen inte säga. Utan i stället ska jag lägga in lite bilder på folket! :)


                      Studenten                                                        Balen
                                             (Tobias flickvän) Linda <3                               
                                                                    
     
                                                                                                                             



                     Studenten                                                     Balen                                                       
                                               (Kusin) Mikael <3                                                            
                                                           


                     Studenten                                                       Balen (Petra i blått!)
                                             (Elins syster) Petra <3


                      Studenten                                                  Balen
                        (Föredetta granne här i Landsjö) Sebastian <3


Bilderna är lite suddiga, men det är för att jag har förminskat och grejat med dom här på bloggen.






            Sebastian                              Mikael                              Niklas



                                        Petter                        Mikael


Nu orkar jag inte lägga in några fler bilder. Men fina var dom, som bara den! :) <3
Och jag hade himla trevligt igår, med mycket skratt!!! :) Sovde över hos bror, Tobias :) Sen for jag hem i morse!
Nä, nu ska jag se till att göra någon nytta! :))
Puss, ciao


Hej & hå!

Hej och hå vad det går, jag blev mycket riktigt klar med min novell ikväll :) Så nu är även den inskickad, det känns enormt bra att få lite uppgifter klara! :) Plus att jag får lite roligare betyg! :) Så det känns kanon! Nu ikväll har jag varit ut en snabbis, gick upp till Irma och Tore för att hämta en rabarb. Blev så enormt sugen på något surt, och det var faktiskt himla gott! Men jag försökte att vara så snabb jag kunde, för jag blev uppäten av mygg. Jag hatar mygg!!!!!

Nä, det här går inte. Nu har jag varit duktig, har nästan gjort alla uppgifter jag har haft hemma, har bara en uppgift kvar nu i medicinsk grundkurs, men den går nog ganska fort att göra, bara jag börjar!! Sen hoppas jag att jag får hem resten av uppgifterna jag missat, så jag i alla fall har det hemma, för då kan jag göra det om jag orkar efter högdosbehandlingen. Har jag det hemma så väljer jag ju i alla fall om jag gör det under sommaren eller inte! Nä, nu ska jag gå och duscha, sen kanske ta något att äta till kvällsfika. Ciao

Novellskrivning!

Torsdag!

Jag känner mig ruskigt trött idag. Jag har sovit lite halvtaskigt i natt, det har antingen varit för varmt eller för kallt... eller så var sängen inte alls så skön som jag ville att den skulle vara. Lite nu och då var det något fel, så jag har bara sovit stundvis fram tills morgonen. Då är ju sängen såklart hur skön som helst och jag sover som bäst, men då ska man upp. Så vid 10 klev jag upp, för jag kan ju inte sova hur länge som helst i och med att medicintiden egentligen är klockan 9! Så klockan 10 var jag på benen, gjorde mig lite frukost medan mamma gick ut med Mittzi. Sen sysslade jag väl med något fram till att vi skulle ner till stan, vi skulle leverera några blomsteruppsättningar som mamma gjort åt en kompis till henne. Hon ska ha dom i morgon på studenten, (hennes ena dotter tar studenten)! :) Sen for vi och gjorde några andra ärenden och sen åkte vi hem, åt god middag och nu sitter jag och skriver på novellen! Det går faktiskt ganska bra, den blir faktiskt ganska bra, tycker i alla fall jag! :) Den blir spännande!! Jag tror och hoppas att jag får den klar ikväll, men det tror jag nog! :) Det skulle som vara skönt att få den klar och få skicka in den ikväll, för då har jag fått skicka in de två svenskauppgifter som behövdes för att få ett högre betyg. Sen så är även naturuppgiften klar och inskickad, och idag fick jag svar på att den var bra och att betyget är satt! :)) Det känns skönt att jag hinner beta av några saker innan betygssättningen i alla fall, så jag får det betyg jag förtjänar!

Nu ska jag sluta surra om det och skriva klart min novell! Sen får jag se om jag hinner skriva något mer här ikväll, för jag ska hinna duscha och göra mig klar innan klockan 21.00 också, för då är det en film på tv;n!! Annars återkommer jag väl i morgonkväll :) Jag längtar till i morgon, för då är det ju studenten! :D Gud så roligt för 3;orna!! :)) Well, bye bye!!

Att vara stark!

Att vara stark är inte
Att aldrig falla
Att alltid veta
Att alltid kunna

Att vara stark är inte
Att alltid orka skratta
Att hoppa högst
eller vilja mest

Att vara stark är inte
Att lyfta tyngst
Att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
Att leva livet som det är
Att acceptera dess kraft
och ta del av den
Att falla till botten
Slå sig hårt
Och alltid komma igen

Att vara stark är
Att våga hoppas
när ens tro är som svagast

Att vara stark är
Att se ljus i mörkret
Och alltid kämpa
för att nå dit.


Onsdag!

Onsdag!

Idag skulle jag vara nere i stan vid klockan 10, provtagning. Och som vanligt är dom sega med att fixa i ordning allt inför att ta prover, men sen då de väl börjar ta proverna, då går det undan! Efter det skulle vi åka ut till moster Åsa i själevad, mamma skulle hjälpa henne att göra några blomuppsättningar. Så då fick vi go'fika, mackor, bullar & brunbitar! :) Sen vi hade varit hos dom så skulle vi bara åka och handla, & sen fara hem. Så nu är jag hemma och gör inget vettigt alls, funderar på att göra något skolarbete, men vet inte vad! Äsch, jag får se vad jag hittar på. Jag  ska i alla fall inte sitta här längre. Skriver kanske senare ikväll! Ciao!



Vart tog sommaren vägen?!

Volleyboll!!




Jag skrev ju att jag skulle lägga in bilder sen vi spela volleyboll igår, så här är några i alla fall. Dock inte så bra, men jag satt ju en bit ifrån! :) Sen efter ett tag så ryckte jag in, då det blev björnafolket mot resten av klassen! :)) Nu ska jag gå och duscha, Ciao!


Nu är jag trött!

Tisdagkväll!

Idag har jag bara suttit med noarbetet hela dagen. Men nu är jag klar och har skickat iväg det, känns himla skönt... sen om jag måste förbättra något, det får jag se. Men jag har ju gjort det i alla fall & det känns skönt! Något mer har jag inte direkt att säga, Markus och Tore (Markus flickväns pappa) sitter här och fikar, dom har snickrat på "förrådhuset" eller vad det nu är, dom ska ta upp det till Klimpfjäll till Julias familjs stuga & de. Så jag ska väl sitta här och prata/lyssna, resten av kvällen vet jag inte vad jag ska göra. Kanske fortsätta plugga med någon svenskauppgift,  men får se om jag orkar, osett än det!! Nä, nu ska jag också fika. Återkommer i morgon! Ciao

Plugg, plugg, plugg... jag ska göra världens miljövänligaste stad, yey!

Tisdag!

Godmorgon!! Igårkväll var det ju final i project runway, jag hejade på Leanne... och vem vann? :D Jo, Leanne!!! :) Hon hade verkligen riktigt fina kläder. & hennes brudklänning, den var hur söt & fin som helst. Den skulle inte jag ha något emot att bära på mitt bröllop! Well, det var det, idag är det en ny dag & jag ska plugga. Så jag återkommer väl ikväll, då är jag förhoppningsvis klar med Naturen! Jag ska göra världens miljövänligaste stad... bäst jag börjar!

ciao

Final i project runway!!!! Heja Leanne! :)



Jag är just nu ganska irriterad... det är något fel med internet på bärbara datorn! Jag blir uppkopplad men kommer ändå inte in på internet... det är inte roligt att det jävlas. Jag hoppas att den kryar på sig under natten & funkar i morgon, annars blir det att besöka telia. Jaja, det är ju ingenting att gå an på, det går ju att fixa.. så det är ju ingen fara på så sätt, men jag känner mig lätt irriterad nu för tiden. Vet inte riktigt varför, men jag kan störa mig på väldigt små saker!! Men nu ska jag inte vara sådan. Det är final i project runway ikväll!!!!!!!!!!!!!!! :D Hur kul som helst! Jag hoppas verkligen Leanne tar hem det, hon förtjänar det verkligen! Jag tycker hon har gjort fina kläder varje vecka & hon har verkligen gjort efter de teman de fått vecka efter vecka. Så är det, heja Leanne! :)) (om ni aldrig sett det någon gång, så är det "domarna" på bilden)!

Det börjar klockan 22.00, så här kan inte jag sitta. Jag måste gå iväg & borsta tänderna & göra mig klar, skönast så... då kan man bara snarka direkt därpå! Eller nä, nu ljuger jag, jag ska se "the bucketwoman" också! :) Det är så himla, himla bra... eller roligt snarare! :)) Ciiiao mina vänner & godnatt på er!



Jag hoppas det går bra för lillsnyta min i morgon! <3

Måndag - Spelat volleyboll med klassen idag! :)

Måndag!

Nu är jag hemma i Landsjö igen efter en rolig & bra helg i stan! :) Om ni läst/läser inlägget under så vet ni ju vad vi sysslat med under helgen. Det har varit lite olika... fira bror, sett filmer, åkt bil, ätit gott & en massa andra saker, det är bara att läsa! :) Men som sagt så sovde jag & Elin i min lägenhet ända till idag, vi började halv 10 (jag följde med på skolan idag). Vi fick börja med att skriva brev till oss själva - vi ska få tillbaka det någon vecka innan studenten! Det blir nog roligt, vi gjorde samma sak i björna, då skrev vi brev i 7an & fick tillbaka i 9an. Man förändras ju så himla mycket, även fast man kanske inte tycker att man gjort det! Hur som helst så vet jag inte vad jag skrev, det blev nog bara ett enda svammel. Jag tänkte att det är ju bara att skriva, det är ändå bara jag som ska läsa det sen!

Efter det skulle klassen spela volleyboll nere vid villakiosken (de har volleybollplaner som man kan hyra där). De spelade några matcher först, med blandade lag... men tillslut sa någon; "Vi spelar Björna mot resten" (vi är typ 10 stycken i min omvårdnadsklass som gick i björnaskolan innan gymnasiet). Men då ryckte jag in, då kunde jag inte hålla mig, klart jag skulle vara med och spöa resten i min klass! Vi vann 3 eller 4 matcher tror jag, himla bra tycker jag :) Vi visar att björnafolket kan, inte för att vi är stolta över att ha gått i den (skit)skolan, för det är vi inte. Men vi brukar ju vara som några mobboffer ibland... över att vara osmarta, men idag visade vi i alla fall att vi kan spela volleyboll! ;) Det var faktiskt himla roligt att spela, det är ju inte speciellt ansträngande, så det gick ju bra! :) Efter det skulle dom spela brännboll nedanför brandstation, där har dom en bra grusplan, så dit gick vi sedan! Då blev jag också himla sugen på att vara med, för jag älskar brännboll... men det är ju så mycket springa där, så där hade jag nog "kurkat". Men jag hade det trevligt med att bara titta på också! Så min dag har varit bra, roligt att få träffa alla igen också! :) Jag lägger in bilder senare ikväll på då de spelade volleyboll utan mig!



I morgon blir det en pluggdag, jag har tänkt göra No;n! Jag ska bara nypa mig i skinnet & göra det!!! Sen eventuellt någon annan uppgift. Jag hatar att ha saker som ligger & väntar på mig, det är bland det värsta jag vet, jag känner mig bara stressad! Lärarna vill ju att jag ska ta det lugnt & göra sakerna sen. Men jag ska i alla fall göra bort en del nu innan jag ska upp på högdosen! No;n den har jag redan bestämt mig för, den ska bli klar i morgon, resten får jag se hur jag gör! Johan (noläraren), han sa att jag var tjurig senast idag. & jag vet att han läser min blogg, så jag hoppas han läser det här inlägget snart! ;) Ha! Plugg, plugg, plugg (y) Längesen nu känner jag, alltså... längesen jag hade mycket plugg att göra - men det känns okej!
 
Nä, nu ska jag gå & göra någon nytta. Problemet är att jag vet inte riktigt vad jag ska göra som är till någon nytta?! Jag kanske ska gå upp & kolla hur det går för Markus (min äldsta bror), han snickrar för fullt! :) Äsch, jag får se vad jag hittar på, först ska jag gå & byta om till mjukisbyxor i alla fall! :) Kram på er!

Hela helgen!

Söndag!

Förlåt för att jag inte skrivit, men jag tog inte med datorn till stan igår. Men jag tänker skriva lite om helgen nu i alla fall! :) I fredagskväll kom ju lilla stumpan Elin till mig (hem till Landsjö alltså). Vi hade inget att göra, så vi satt oss bara framför tv;n & såg på talang samt Berg flyttar in, till det åt vi jordgubbar - eller jag åt jordgubbar, Elin fick typ tre stycken (a) Efter Berg flyttar in så gjorde vi inte så mycket mer, vi såg väl på något yttligare som jag inte minns just nu vad det var. Sen gick vi & la oss, fast vi sovde ju såklart inte på en gång utan vi låg & pratade ganska länge :) Sen blev det lördagmorgon, vi klev upp & åt frukost & sedan skjutsa pappa ner oss till sjukhuset - jag skulle få antibiotika! Men det går ju fort, så jag var väl klar på 40 minuter ungefär... sen gick vi ner på stan, tog en fika & kollade lite på stan. Vi skulle gå & hyra filmer, men eftersom det var den (6 Juni - nationaldagen), så var det stängt... det var ju typiskt tänkte vi. Men det var ju som det var, så vi fixade det på annat vis. Elin köpte en film på Åhlens - i en annan del av köping, sen hämtade Tobias & Linda oss för att vi skulle på coop, där köpte jag två filmer - Madagaskar 2 & i taket lyser stjärnorna! 

Efter vi hade varit på coop & handlat filmerna så for vi till min andra (äldsta) storebror Markus, för han fyller ju år på självaste nationaldagen. 22 hela fyllda år igår! :) Det var himla trevligt med hur god smörgåstårta som helst, Markus själv hade gjort den!! Jag ska lägga in bild på den, den var så himla fin så ni måste få se den!! :)



Ni ser ju bara hur god den ser ut att vara... mums, skulle inte sitta helt fel att få äta en bit nu också!



Här är alla som var på kalas, fast jag själv är inte med på någon bild :) Elin, pappa, mormor, bror (Tobias) & hans linda som håller upp handen, Mittzi var ju såkart med också, mamma & sist men inte minst födelsedagsbarnet Markus där i rött & hans flickvän Julia bakom i blått linne! :) Tryck på bilderna om ni vill se dom större!!

Well, efter vi hade ätit gotårtan så såg vi på Emil i Lönneberga, det gick två filmer på rak på tv 4 film! :) Hur bra som helst... och så himla längesen man såg på sådana filmer! Men efter någon timme så hade vi grattat storebror färdigt & vi skulle fara. Jag & Elin ville köpa jordgubbar, så vi åkte på coop igen & skulle handla det, men det blev lite mer. Vi handla popcorn, chips, dipp, godis & jordgubbar! :) Vi skulle ju ha något att äta till filmerna!!! Efter vi handlat minns jag inte riktigt vad vi gjorde, vi åkte nog hem till Tobias med grejerna - vi hade bestämt tidigare att det var där filmkvällen skulle bli. Sen gjorde vi nog en del andra saker som jag redan har glömt, eller vi for förbi Markus Näslunds hus en sväng & kollade, det är ju inte klart än - men stort är det! Tiden gick i alla fall & det blev middagstid, då drog vi 4 på kebab city & åt go'mat! Sen åkte vi nog en massa bil, älsklingen min - bmw;n! :D Jag kan åka den hur mycket som helst & älska det lika mycket varje gång! (a) :)

Sen kom kvällen vilket innabar - FILM! Vi såg först madagaskar, den var minst lika bra som den första!! Jag gillar dom där filmerna, dom är riktigt bra! :) Efter den såg vi i taket lyser stjärnorna, men mot slutet så blev den för jobbig att se (för mig), så vi bytte till pistvakt! Vi får se slutet på filmen en annan gång. Men efter vi sett den ett tag & så blev vi less på att sitta inne, så vi for ut och åkte bil. Vi träffade många andra som också var ute och fingled med deras bilar, bland annat Johanna & Mikael + deras hund! Vi fick åka en sväng i hans bil, en gammal stor bil, vi rymtes alla 6 + deras stora hund sandor! :) Man satt himla bekvämt i den faktiskt!! & det var himla trevligt att träffa dom, så himla längesen jag träffa Johanna nu, jag vet inte när det var senast. Men längesen är det i alla fall!! & deras hund blev jag ju helt förälskad i, gud så fin han var! Eller alla sådana hundar är så himla fina, kan inte stava rasen, så jag lägger upp en bild på honom istället :) Han gillar tydligen små hundar, han borde få träffa Mittzi (min lilla mysvovve), Mittzi skulle tycka om han också! Skulle vara himla gulligt att se dom, Mittzi blir så "sprättig" då hon leker med andra hundar, hon tycker det är superskoj! :) Well, ska ladda upp en bild på deras Sandor!!



Titta, hur fin är inte sådana hundar?! :)

Men men, tillslut åkte dom hem & vi träffade andra personer som var ute & körde/åkte :) Men kvällen gick ju så fort, klockan gick så fort... så tillslut där någon gång mitt i natten vid halv 2 tror jag, då åkte jag & Elin hem till mig & la oss på en gång, fast vi låg dock uppe ett bra tag & pratade en massa! Men tillslut somnade jag ifrån henne, så hon fick inget svar & då var hon också tvungen att sova :) Kvällen va bra i alla fall! :) Ikväll har vi sett på film & ätit jordgubbar som var doppad i choklad, tog slut fort tråkigt nog! Men gott var det! :) Men nu har ni fått er ett långt inlägg, nu ska jag sova, jag tror Elin redan sover! :) Jag återkommer i morgon! :)

Godnatt sweethearts!







Fredag, Elin kommer :)

Fredag!

Idag har jag inte gjort mycket. Vi åkte ner till stan till klockan 11, jag gick upp på avdelningen & fick antibiotikan. Medan jag var uppe & fick det så var mamma & mormor & gjorde bort det de skulle göra på stan, så då jag var klar kom de bara & hämta mig & sen åkte vi på coop för att handla. Det gick ganska fort att rusa igenom coop, men sen skulle vi på Willys, mormor skulle ha något därifrån... bara en sak, men då vi kom ut därifrån hade hon en full kasse! Sen skulle vi även på reginas zoohörna, vi skulle handla hundmat & mormor skulle handla kattmat. Sen trodde jag att vi skulle åka hem, men så blev det inte, utan då skulle vi vidare till skallåsen!! Mormor skulle köpa några blommor som hon ska sätta på graverna sen. Efter vi varit dit så for vi hem!! Sen har jag inte gjort något vettigt alls, eller jo, ätit middag & sen åkte jag upp till min favoritkille Jesper för att ge honom en present i efterskott (han fyllde 2 den 30 maj)! :) Mysgubben!! ♥

& just nu väntar jag på lillstumpan Elin som är på väg till mig!!! :D Som jag har längtat! Jag blir galen av att inte vara med henne lika mycket som jag normalt brukar!!!!!!! Men som vi sagt, vi får ta igen det sen!! :) ♥



Nu ska jag gå & snabbstäda inne på rummet, annars får vi väl inte plats med extrasängen. Så det är bäst jag går iväg och börjar, för jag tror att hon snart är här! :) Puss & kram till er!! ♥

Jag skulle börja sköta mig, lättare sagt än gjort!

Vi var som sagt i umeå idag, det gick hur bra som helst. Först var det lite krångligheter med tiden då jag skulle göra hjärtultraljudet (ett jättesjukt barn kom in akut). Så därför skulle de ta mig sen då de kom tillbaka, vi trodde att det skulle bli efter CT;n (röntgen som man åker in & ut i en tunnel), för den skulle jag ju göra drygt en halvtimme efter den rätta ultraljudstiden (tiderna står i inlägget nedan). Men de hann tillbaka till klockan 15.10, så de hade 20 minuter på sig att kolla mitt hjärta! Men det gick ju hur bra som helst, jag var nog färdig på en kvart. Jag gjorde även EKG, fast det gjorde jag bort innan ultraljudet. Det är så varje gång jag ska på hjärtkoll, då är det alltid EKG som ska göras & sedan ultraljud, samma visa! Men det är bra att dom kollar ordentligt. Sen så var det ju som sagt CT röntgen klockan 15.30, fick nog komma in efter 5 minuter... så det var ju skönt. För jag är ju inte den personen som vill vänta en himla massa, jag vill att saker & ting ska gå undan! Han som röntga mig idag var jättetrevlig, det är så skönt då sjukvårdspersonalen är trevlig. Så det gick som hejsan för mig idag!

Jag var ju uppe på avdelningen först, de tog prover inför högdosbehandlingen & sen fick jag antibiotika. Så det hade jag ju redan hunnit göra bort innan det röntgen & allt, så det var bara mellan att jag fått antibiotikan & tagit proverna, fram till att jag skulle ner på ekg osv, som vi fick vänta! Annars flöt det på bra :) Dock inte för pappa, han fick göra bort några saker, men de hade ingen tid för röntgen idag, så han måste upp i morgon också. Jag tycker synd om pappsi, drygt att köra upp dit igen, dagen efter liksom! Jag tycker det är fruktansvärt dåligt att de inte ordnat bättre, de skulle väl ändå sett till att ha allt på en & samma dag? De vet ju trots allt att vi har en bit att köra & man vill ju inte sitta & köra den där trista vägen flera gånger! Men men, nu är det ju bara att gilla läget. & eftersom pappa ska köra dit upp igen, då tar han ju saaben vilket innebär att jag & mamma får ta mormors räcervolvo ner till stan. Jag ska ner för att få antibiotika i morgon också, ska få det till och med söndag! Vi ska vara nere 11, så då är vi kanske klara 12 (fast det ska bara ta en halvtimme), men dom är alltid så sega på sjukhuset i stan... så vi räknar med en timme!

Sen får jag se hur det blir, jag ska eventuellt köra moped till Sörgissjö (till Elin), hämta henne & åka hem till mig! Men jag vet inte än hur hon ska göra, det fick hon se i morgon pga något som skulle avgöra saken då. Sen ska vi ha en Emelia&Elin helg, åka moped ner till stan på lördagmorgon (jag ska vara på sjukhuset även då klockan 11), sen ska vi hyra film & ha trevligt på lördag... & självklart sova där till söndag! Och hon får väl även på söndag följa med på sjukhuset medan jag får antibiotikan. Annars får jag det så tråkigt! Så så ser min helg ut, eventuellt! :) Men jag lär väl återkomma under helgens gång! Nu måste jag avsluta det här inlägget, det är sent & jag är vaken!!! Jag som skulle börja sköta mig, det är lättare sagt än gjort! Men nu mina vänner, nu säger jag godnatt!


Torsdag!

Torsdag!

Jag skrev ju igår att jag skulle till Umeå idag, & det är just där jag är nu. Då vi kom upp så gick vi direkt till tandläkaren, hon polerade & lackade mina tänder... gick faktiskt ganska fort! & just nu har jag precis fått dropp med antibiotika i en halvtimme & nu ska jag bara vänta på att gå iväg ner på hjärtultraljud. Men det är inte förän kl: 14.50, så det är ju en stunds väntan... sen efter det så ska jag på röntgen kl: 15.30! Så det blir en heldag här, men det gör ju ingenting eftersom jag vet att jag inte behöver stanna! Även pappa är på några undersökningar idag, röntgen osv. Så det blev umeå för alla tre, jag, mamma & pappa! Då vi är klar för dagen, då ska vi fara ner på stan & äta! Gott!!! :) Sen åker vi hem :))

Nä, nu ska jag gå & kolla vad mamma gör. Pappa lär väl komma upp hit snart också, han borde vara klar snart, i alla fall enligt mina beräkningar. Men jag ser väl när han dyker upp! Ciao

Onsdag!

Onsdag!

Igår hann jag inte med att skriva, jag hade fullt upp sen jag kommit hem. Jag åkte upp & var med Jesper en stund, sen gjorde jag en massa annat fram till att Nils ringde & fråga om vi skulle fiska. Så då följde jag med han ut & fiska, vi hade ingen större fiskelycka... men en fick vi i alla fall! Det blev mer prat än fiske, men att bara sitta ute i båten & prata är skönt det med. Vi hann nog med att prata om det mesta!! Men trevligt hade vi :) Sen vid halv tio kom jag hem, & då ringde jag Elin & surrade med henne ganska länge! :) Så någon blogg hann jag inte med igår!!!

Idag åkte vi ner till stan vid halv 11, klockan 11 skulle jag få antibiotika. Vid 12 ungefär var jag klar, då for vi ner på stan i ett snabbt ärende & sedan åkte vi på coop & handlade! Efter det bar det av hem igen. Då vi kom hem så hade Margit (mormors syster) & hennes man Gotte redan kommit, hem till mormor alltså. Så efter vi varit hemma en stund så kom de ner hit, jag fick tianlotter & vann 40 kr! :) Sen hjälpte jag Margit att installera hennes nya mobila bredband, så nu funkar det som på räls!! :) & då jag var klar med det så blev det mat, Gotte stog för matlagningen... hur gott som helst! Jag åt som en häst, jag lyckades hela tiden fylla på. Men man måste passa på då det är extra gott!! Det är så roligt att äta Gottes mat, han jobbade som kock innan han gick i pension, så han kan sin sak!! Mums säger jag bara :)

Efter efterrätten så tog jag mopeden & for över till Irma & Tore. Jesper var på myshumör så jag fick pussa han på kinden flera gånger ikväll, min lilla favoritkille! :) Han busade & ville leka en hel del också, han blir aldrig trött tror jag. Vilken energi han har, lillknoppen! :) Sen fick jag go'fika, så jag har ätit mest hela kvällen tycker jag. Men det är bra det, jag är ju inte hungrig då i alla fall!

I morgon ska jag, mamma & pappa upp till Umeå under dagen, jag ska röntgas & göra ultraljud samt gå till tandläkaren!! Även pappsi har någon röntgen han ska göra i morgon. Så i morgon blir det en heldag där uppe, sen äter vi på stan innan vi ska hem! Vi ska äta på samma ställe som jag & mamma åt på i måndags, där var det hur bra som helst! :) Men hur som helst så vet jag ju inte när jag kommer hem, så det är inte säkert att jag återkommer i morgon!! Ni kanske får vänta till på fredag, man vet aldrig! :) Nu ska jag gå ut & gosa lite med hästarna, kanske ringa Elin en sväng! :) Ciao


Måndagkväll!

Måndagkväll!

Idag åkte jag & mamma buss ner på stan, vi har gått hela dagen & vi har shoppat en hel del! :) Det som blev inhandlat för mig är: Ett linne, en hög kjol, en kofta, två bälten, en liten tunika - klänning & en jacka!! :) För mamma blev det en hel del också! :)) Vi gick ju såklart och åt på stan också, hur gott som helst & verkligen ett toppenställe med toppenpersonal! :) Så idag har vi också haft en skön & mysig dag! En dag på staden är aldrig fel! :)

Vi fick dessutom så bra nyheter i morse. Jag ska få börja ta antibiotika bara en gång per dag & det kan jag ju göra på sjukhuset hemma i stan, så därför får vi åka hem i morgon! Yeeehoo, som jag har längtat! :)) & sen ännu en till nyhet var att högdosbehandlingen blev skjutet på i en vecka, så jag missar INTE studenten! :D Jag blev överlycklig då jag fick höra det! :))

Sen vi kom hem efter stan så har jag fixat med iphonen & överföring mellan den & datorn. Så nu funkar det & jag har överfört en massa! Gick som bara hejsan! :) Men nu har jag skrivit mycket ikväll, så nu ska jag ge mig & se på filmen - Runway bride! :) Den är bra!!!  Så nu har ni fått en kort sammanfattning av denna dag också! :) Återkommer nog i morgon!! Ciao

Nu kommer bilder från helgen, tryck på dem så blir dom större! :)

Hallå!

Nu har jag fixat dataöverföringen, så nu är bilderna inne på datorn. Så nu kommer det bilder från helgen! :)



Bilden längst till vänster är på söta Emma (från i fredags), hon som fixat det mesta med min iphone från Min stora dag! :) & de andra två bilderna är från brännbollsyran (från i lördags), jordgubbar & finväder! :)



Lördagen (efter vi varit brännbollsyran): Här är bilder från då vi var & hälsa på i Rödtjärn - hos Agneta & Bengt! :) Längst upp till vänster är deras grymt fina tupp, hur stor & grym som helst! Sen lilltjärnen nedanför huset... hur gulligt som helst, lustiga lilla vovven, Agneta på bild där i linnet, Bengt, Per, Helen, Linn & Agneta & sist men inte minst Bengan som sätter upp kubbspelet! :)) Vi hade en underbar & trevlig dag där ute! Det var ju även så extremt varmt den dagen, men det klagar vi inte över! :)



Söndagen: Bilder från då vi var i klabböle, det var enormt fint. Lungt & trivsamt med superfin park eller hur man ska kalla det. Första bilden är ju bara på några träd, bild nr 2 är på hängbron som gick över vatten"rännan". Bild nr 3 är på vattendamms"rännan" :) Jättesöt & mysig, man kunde bara stå & lyssna på vattnet som rann ner där på sidan & även gå in i det där huset man ser där, & där kunde man se hur allt funkade - gammeldags grejer! :) Bild nr 4 är på vattnet - från bron vid vattendammen! Bild nr 5 är på en jättelång timmerränna, 6 km lång. Förr då de använde den så flotta de 40 000 timmerstockar i timmen, det är ganska mycket. I dag så används den bara som lekmoment, barnen sprang där som bara den & de cyklade säkert där med!! Sista bilden är bara på mina ben i högt gräs - sommar! :) Som sagt så har hela min helg varit kanon!!


Måndag!

Måndag!

Förlåt om jag inte skrev igår, men jag hade inte tid över! :)
Även i går fick vi ju kanonväder så vi var ju tvungna att hitta på något igen, så vi 11 ungefär bar det iväg ut. Vi hade inga planer just då på vad vi skulle göra, vart vi skulle åka osv... men vi hamnade i alla fall på Ica, handlade smörgåstårta & bakelse - det var ju trots allt morsdag! Efter vi fixat vad vi skulle ha med på vår lilla picknick så var ju fortfarande problemet kvar... vart åker vi?! Vi åkte först till nydala badet, men där blåste det hur mycket som helst & det var ju inte det vi ville!! Men sen hade Agneta (pappas ena moster) tipsat oss om ett ställe i Klabböle, så dit åkte vi & det var hur fint som helst!! Det var som en park med en hembygdsgård, lekplats för barnen & en massa annat. Det var massor av människor där som gjorde exakt samma som vi... hade picknick! :) Fast vi gick ju även runt och kollade på allt,  så vi satt inte bara still! Men en mysig plats var det helt klart! :)

Men tillslut orkade vi inte bara sitta, så vi bestämde oss för att åka runt lite. Då åkte vi först till SuperMarkt och kollade läget, sen efter det for vi vidare till gammlia & gick runt där & kikade! :) & sen for vi ut till havet & lite överallt bara för roligt & för att kolla hur det såg ut & så! Sist men inte minst så blev det middag på Frasses, supergott & supertrevligt, pappas ena kusin Sofia (Agnetas dotter) var redan där då vi kom! Så det blev ju kanon! :) Så min helg har varit kanon, bara myst med mamma & pappa hela helgen.... och lite med min iphone! (a) :)

Just nu har vi nyss fikat. Jag ska bara skriva klart den där skoluppgiften jag har sagt att jag ska göra hur länge som helst, och idag SKA den göras. Verkligen!! Sen ska vi bara vänta på ronden & höra vad dom har att säga, sen far vi nog ner på stan en sväng och kollar läget där. Jag skriver inget om något återkommande, för jag vet aldrig säkert om det blir på kvällen eller nästa dag! :)

Jag saknar Mittzi!!!!!!!!!!


RSS 2.0