HÖR UPP!

Jag har bytt blogg till; http://emelianordin.devote.se

:) Godnatt!


Brokeback mountain - dålig!

Lördag

Igår såg jag, mamma och pappa på brokeback mountain. Den var verkligen inte bra, den var virrig, tråkig och rent filmmässigt inte vår smak. Men så mycket kan jag säga, att så kära som dom var så blev det ett enormt tragiskt slut tycker jag. Det hade ju kunnat få vara ett lyckligare slut, det hade ju inte skadat.

 

Ennis Del Mar (Ledger) möter Jack Twist (Gyllenhaal) när de
1963 vaktar får på Brokeback Mountain. De inleder ett förhållande, men skiljs åt efter att arbetet har avslutats. När de träffas fyra år senare önskar de fortsätta träffas, trots att båda är gifta på var sitt håll. Men Jacks önskan ser inte ut som Ennis önskan.


 Idag for jag till Elin vid typ halv 11 ungefär, pappa skjutsa mig. Vi skulle göra klart samhällskunskapen - demokrati. Jag har absolut inget som helst intresse för sådant, allt vad det innebär... men Maud fick mig i alla fall att förstå lite bättre än vad jag tidigare förstått, haha. Så lite framsteg blev det åtminstone! Vi höll på till halv 3, då var vi klara. Efter det satt vi bara och tog det lugnt, pratade en massa bland annat. Sen vid halv 4 kom pappa, jag hade beställt skjutsen till då (Elin, Maud och Sören skulle till stan halv 5). Men vi lämnade inte gården förän klockan 4, pappa och Sören hade det väldigt trevligt, pratade om älgjakt bland annat. Inte så intressant samtal med andra ord... haha ;) Men det är bra dom har trevligt! :)

Sen for vi vid 4. Då vi kom hem var Åsa (moster), Ante och Matte (kusiner) kvar hemma hos oss... så då hann jag med att träffa dom också, vilket var trevligt! :) Då dom for så börja mamma med maten, efter ett tag hör vi en ringsignal vi inte känner igen... Åsa glömde jackan med mobil och börs i (y) Så jag ringde Mattias på en gång och kolla vars dom var och om de märkt att de glömt något, det hade dom gjort... dom hade redan vänt om! ;) Sen kom Markus och Julia vid klockan 6 ungefär, då åt vi - tacos :D

Och just det, jag skrev ju igår om vem som skulle få mata mina fiskar. Det blev inte Tobias som gjorde det, så Markus fick göra det i alla fall, och då han kom hem bad jag honom visa mig (med händerna) hur mycket dom fick ungefär... och det såg riktigt bra ut. Så det var skönt, nu vet jag att han kan sköta mina babys om jag inte har möjlighet. Sen så tog han även hem min mobilladdare som jag lyckats glömma, hur bra som helst liksom :) ♥


Nä, nu ska jag gå ut till tvrummet och vara lite social. Jag ska nog se stockholm boogie ikväll, nog för att jag typ kan den utantill... men den är bra varje gång man ser den! :) Take care! ♥


Familjen ♥

Hallå hallå!

Jag har kommit på en lösning till hur mina babys ska få mat i morgon, Tobias får ta min lägenhetsnyckel som Markus har, och fara dit och ge dom... varför inte Markus (som redan har nyckeln) får fara och ge dom mat är för att dom inte har fiskar och har aldrig haft heller. Där med vet dom ju inte hur mycket mat fiskarna ska ha, därför kändes det vettigare att låta Tobias sköta det, han har ju trots allt fiskar själv. Men Markus skulle i och för sig kunna sätta upp mina tavlor på samma veva kanske?! Jag ska ta och höra med honom sen! :)

Pappa, mamma, Markus, Tobias och Mittzi, dom är och kommer alltid vara dom bästa jag vet! Jag älskar er ♥

Mamma hämtade mig efter skolan, hon stod redan hemma vid min lägenhet då jag kom hem. Vi tog bara med oss grejerna jag skulle ha med mig hem i all hast och sedan for vi och handla... och vad händer om man packar i all hast? Jo, man glömmer hälften. Okej... jag glömde inte hälften, men min mobilladdare och tvkortet. Så vill jag kolla på något annat än vad mamma och pappa ska se i helgen så är det kört. Men men, så är det då man ska ha bråttom! I vilket fall som helst så for vi och handla, sedan tog vi hem mat från Ali baba! :) Hur gott som helst, like usual. Jag var hungrig som en varg, men blev mätt då jag knappt hunnit äta något. Mycket märkligt, men så kan det vara ibland, inget jag kan göra något åt.

Just det, idag på svenskalektionen så gick jag in på facebook där jag såg att jag hade fått ett meddelande. Jag blev självklart nyfiken och kollade vem det var, då var det en sköterska från barn 3 (barncanceravdelningen), i Umeå. Jag fick mig faktiskt ett himla brett leende då jag såg det, kul att hon hittade mig på facebook! Det är alltid kul att ha kontakt med folk, så man får veta hur det är, osv. :)

Men men, ikväll ska jag nog sitta framför tv;n med mamma och pappa, se på postkod och någon film senare kanske? :) Jag ska även mysa med Mittzi, älsklingen min! ♥ Take care!




Samhällskunskap!

Hallå!

Jag sitter på skolan nu, sista lektionen... det är samhällskunskap. Just nu diskuterar vi "tycker ni det är för lite av sexualkunskap på nola?" Läraren hade läst i tidningen om att det var elever som tyckte det. Därför tar vi upp det nu och diskuterar vad vi tycker. Men i alla fall så hade vi matte innan den här lektionen, jag gjorde prov, men blev inte klar... så jag får fortsätta nästa torsdag! :)

Jag undrar hur jag ska göra i helgen, jag MÅSTE ner till lägenheten i morgon och mata mina fiskar. Dom kan inte simma runt en hel dag utan käk. Så på det ena eller det andra viset ska jag ner till mina babys i morgon! Nä, nu ska jag inte skriva mer. Jag återkommer ikväll, då jag är hemma i Landsjö! Puss, ciao ♥


Fredag 4/9

Godmorgon!

Idag hade jag tänkt komma upp klockan 7, då väckaren faktiskt ringer, men som vanligt så tänker jag; "nä, men i 5 minuter till får jag ligga", men då dom där 5 minutrarna har gått så tänker jag samma sak igen. Så jag kom inte upp förän 20 över (som vanligt). Men skönt är det i alla fall att det är fredag idag, jag hoppas att den här dagen går fort. Vi slutar 14.50 idag... långdag, suck! Efter skolan blir det hemgång, hem till Landsjö alltså! :)

Nä, nu fick jag just i mig min andra macka, så nu ska jag bara dricka upp kaffet och sen borsta tänderna och gå iväg till skolan! Ciao ♥

Hockeykväll!

Hallå hallå!

Jag skrev ju tidigare idag om att jag hade ont i ryggen, men jag la mig ju som sagt på soffan och räta ut ryggen. Det gick inte över på en gång, men jag somnade och då jag sen vaknade (av att mamma och mormor ringde på dörrklockan), så hade det gått över! Tur var väl det, för jag hatar att ha ont i ryggen. Men det är nog något jag kommer få leva med resten av livet, för det är typ men efter ryggsticken. Well, då mamma och mormor for igen så var klockan typ 4, så då åt jag lite mat och sen diskade jag bort.

Nu ikväll frågade Malin mig om jag skulle följa med ner på arenan och se hockey. Det gjorde jag, så jag kom hem för ett tag sen. Modo förlorade tråkigt nog! Men det var trevligt i alla fall, än fast dom inte vann... Sebastian Åström spelade, (vi har bott grannar i Landsjö, fram till att dom flytta), och jag har aldrig varit på någon match där han spela, så det var skoj att se han på planen :) Men det var även trevligt för att jag och Malin hann ju prata om en hel del, och det var faktiskt riktigt skönt, hon förstår liksom allt det jobbiga. ♥

Nä, något mer tror jag inte att jag ska säga ikväll. Det har blivit lite inlägg idag, men jag ka försöka skriva mer i morgon. Men om jag lyckas, det vet man aldrig! ;) Godnatt & sovgott ♥

Namninformation!



På bilden är det världens längsta namn. Det är en station i Wales som ligger i Storbritannien. Kan ni uttala det?! ;)

Vi hade svenska nu innan lunch, vi skulle kolla upp historia om våra namn, vad de betyder, hur länge de har funnits, osv. Det var faktiskt riktigt roligt! Emelia är ju ett ganska ovanligt namn, så jag blev riktigt förvånad över hur många som faktiskt heter det, 2023 stycken heter det i Sverige. Men det fanns ingen historia om Emelia, så jag fick inte reda på hur länge det funnits eller vad det betyder. Men jag vet ju vilket fall som helst varför jag döptes till just Emelia, det var för att mammas mormor hette Emelia. Hennes mormor hatade att heta det, men mamma älskade hennes namn, så då jag en vacker dag kom till världen så fick jag namnet Emelia! :) 

Jag kollade även upp mitt andra namn (eller säger man första namn då det är före Emelia?), Ann... första gången de skrev ner Ann på papper, att namnet fanns liksom, det var år 1860! Och Ann betyder turkisk mamma. Haha, roligt värre! Sen kollade jag även på efternamnet; Nordin. Det finns inte någon historia bakom det heller, utan bara hur länge det funnits och hur många som heter det. Namnet Nordin är ett gamalt prästnamn från medeltiden och det är faktiskt 10805 stycken som har det som efternamn i Sverige, vilket inte är konstigt, för det är ju inte direkt ett ovanligt namn. Men sen fanns det även 19 män som har förnamnet Nordin. Men av dessa så har 13 stycken namnet Nordin som tilltalsnamn.

Ann Emelia Nordin.


Ni läsare kanske inte tycker att min namninformation där ovanför är så superkul att läsa, men jag tyckte i alla fall att det var himla kul att kolla upp namnen, det är faktiskt ganska intressant. Det är nog ett bevis här ovan, på att jag tycker att det var kul, eftersom att alltihop fastnade i skallen! :)

Idag har jag haft tre lektioner, vi hade samhällskunskap första timmen, sen matte med Svempa, (jag skulle ha ett prov som jag missat medan jag var sjuk, men han hade glömt det, så det blir att skriva prov i morgon). Hur som helst så hade vi ju svenska efter matten då, innan lunch som jag skrev där uppe. Sen åt jag och gick hem efter det, jag ha ont i ryggen, så jag orkade inte vara kvar. Plus så hade vi gympa nu efter lunch, och det är inte så skönt att vara med på då man har ryggont. Så nu är jag hemma, jag tror att jag ska lägga mig i soffan nu och räta på ryggen, kanske sova en stund också... det skulle sitta fint. Jag är väldigt trött.

Take care ♥


Brum, brum ♥



KÄRLEK!


Goodnight!

Jag skrev ju i förra inlägget att jag skulle skriva då jag kom till stan igen, så nu gör jag det. Men det blir bara ett superkort inlägg i och med att jag kom hem typ för 20 minuter sen. Jag måste sova, och det ska jag göra nu!! Så... goodnight sweethearts! ♥

Hemma i Landsjö ♥

Det gick bra att cykla idag, eller inte uppför, det orkar jag inte så då går jag. Men annars, på raksträckor och utför, då går det som hejsan :) Jag cyklade ju som sagt ut till Tobias lägenhet, men han jobbade ju, så det var bara Linda (tobbes tjej) hemma! Fast Kristian (Lindas lillebror), han var också där, dom satt och såg på film då jag kom och det fortsatte vi med fram till Tobias kom hem. Sen ett tag efter att han kommit hem så beslutade jag mig för att cykla hem till mig, men då jag hade en bit kvar så ringde Tobias och fråga om jag skulle följa med hem till Landsjö, och det ville jag ju... så jag snabbade mig hem och fixade det jag skulle ha med mig hem! Så nu är jag hemma, nyduschad :) Tobias och Linda håller på att tvätta/städa bilen, efter det ska vi väl äta marängswisch (stavning?), mumma! Sen blir det väl att åka ner mot staden ikväll någon gång igen.

Jag skriver då jag är tillbaka i lägenheten! Take care ♥

Ändrade planer!

Ändrade planer, jag ska visst cykla till gullänget. Jag är så rastlös!! Men jag ska ta det lugnt, så då borde det gå bra ;) Jag skriver senare ikväll! ♥

Krig på sista lektionen!

Hallå!

Idag hann jag inte skriva något morgoninlägg innan jag skulle springa till skolan! Men nu är jag hemma, sitter just nu och fikar... höll på dö av hunger. Så två mackor och glocken gold, det gör susen! :) Medan jag äter så funderar jag på om jag ska cykla ut till gullänget idag, till Tobias och Linda eller om jag inte ska det? Jag skrev ju till Linda att jag skulle komma efter skolan, men jag börja tveka. Det är så fruktansvärt varmt ute, så om jag ger mig iväg kommer jag väl att kurka... jag vet att jag kommer göra det. Det är lika bra att stanna hemma, om Tobias vill vara med sin lillasyster ikväll jättegärna, då får han hämta mig! :) Haha! Ja, så gör jag. Jag cyklar inte dit något, och vill dom att jag ska komma ikväll får dom hämta mig!


Vi hade krig nu sista lektionen, vi ska bestämma vad vi ska göra på "klassens dag"... och hur är vår klass?! Vi kommer aldrig överrens, det är dom Victoria sa; "Vi är inte en klass, vi är fyra klasser", vi är ungefär fyra grupperingar som tycker olika. Antingen är det saker som inte duger, eller så är det frågan om pengar, vissa vill inte lägga ut pengar. Men jag mena, 50 kr hit eller dit. Det hade varit superkul att fara på laserdome, men ja, eftersom inte alla vill betala så går det ju inte. Tråkigt men sant!

Nä nu ska jag kolla läget på alla bloggar, osv. Sedan blir det nog att lägga sig i soffan framför tv;n :)
Take care! ♥

Cyklade till Mikael och Eves nya place! :)

Ja, mina kära vänner, det blev en cykeltur till Mikael, Eve och lille Per! :) Jag lyckades komma mig iväg! Det gick förvånansvärt bra, utom i den längsta uppförsbacken, för då la jag på ett extra kål i och med att jag hade en snubbe bakom mig som jag tycktes känna igen (en snuskig sådan, som bruka gå och kolla på alla brudar). Och i uppförsbacke orkar jag ju inte cykla än, så jag gick och styrde cykeln plus att jag då ökade, så då blev det faktiskt ganska flåsigt. Men det är bara bra, all träning jag får är bra. Dock kanske med lugna framsteg, nu lär jag ju ha träningsvärk i morgon. Haha! Men äsch, det hör till... jag klarar mig.

Hur som helst så kom jag ju fram tillslut, efter cirka 30 minuter kanske? Då var det full fart där hemma, Mikael (kusin) och Sebastian (Evelinas lillebror) höll på med lampan i vardagsrummet, Evelina (Mikaels tjej) diskade, Jarri (Eves och Sebbes pappa) höll på med kökslampan och Paula (Eves och Sebbes mamma) for iväg och köpte fika! Då Paula sedan kom tillbaka så blev det fika, jag fikade dock inte, utan var mest bara törstig efter min tur, så jag drack bara ett glas saft! Sedan efter ett tag så kom även Tobias (min ena bror) och Linda (Tobbes tjej) dit och kollade läget. Sen kom soffleveransen, så det var ju perfect eftersom det var så många killar där helt plötsligt, så då fick de in soffan ikväll också :) Jag hade det riktigt trevligt där måste jag säga, men jag var ju tvungen att cykla hemåt någon gång så jag inte skulle komma hem hit för sent, vill ju inte gå och lägga mig på tok försent, för då blir jag så trött i morgon. Fast det är jag vilket fall som helst egentligen, haha! Men det var i alla fall en riktigt fin och bra lägenhet, riktigt fräsch! :) Dit kommer jag nog cykla många gånger till och hälsa på! ;)

Då jag kom hem så var mina raringar hungriga, så dom fick sig lite mat och sen gick jag och duscha. Nu sitter jag här och är snart redo för sängdags. Guud så skönt det ska bli, jag älskar då jag får gå och lägga mig!


Take care ♥

Jag saknar Ammarnäs!

Hej igen! :)

Jag fick tillsist i mig mat, så nu är jag på lite bättre humör. Men jag har inte sovit något, jag bara vilade, men var enormt nära till att somna... tur jag inte gjorde det! Det blir bara lättare att gå och lägga sig tidigt ikväll! :) HUr som helst så har jag inte gjort mycket sen jag skrev sist, jag har ätit, diskat bort, suttit här och vad mer? Inte så mycket mer tror jag. Haha, jag känner mig verkligen effektiv! Men jag vet inte vad det sitter i, varför gör jag ingenting? Jag är ju rastlös, mest hela tiden... varför tar jag mig inte i kragen och gör något utav det? Det verkar inte bli något besök till Elle, Johan och Jesper ikväll, så något annat måste jag ju hitta på. Jag har funderat starkt på att ringa till Mikael och höra hur det går för dom med flytten, och om dom är där att jag eventuellt tar cykeln och cyklar dit! Men jag vet inte, ska jag eller ska jag inte?... det är frågan. Det förvånar mig inte om jag blir inne här hela kvällen, att jag inte orkar ta mig ut. För det är oftast så det slutar för mig då jag planerar att gå ut!

Well, jag skriver senare så får ni höra vad jag bestämde mig för att göra! :)






Det finns inte ord att beskriva hur mycket jag saknar Ammarnäs och all släkt där uppe! Det skulle vara väl behövligt och helt underbart att få åka dit nu och vara där i några dagar! ♥ ♥ ♥

Trött och hungrig

Dagen har faktsikt gått ganska fort, vi har bara haft karaktärsämnen (dom jag skrev i morse). Så det har flytit på och vi har jobbat för första gången idag (första gången nu efter sommarlovet alltså), dagarna innan har vi ju bara behövt lyssna! Men hur som helst så slutade vi halv 2, vilket jag redan skrivit i inlägget under, men spela roll. Det är så grymt skönt att sluta tidigt. Och som vanligt så planerar jag så mycket, men hur mycket blir gjort?! Idag till exempel så sa jag till Elin att jag skulle städa då jag kom hem, men nu känner jag ingen som helst lust med det och inte orkar jag heller. Plus är det för fint väder ute... för att städa. Jag skulle vilja fara ut och cykla, men jag vill inte bli svettig heller, om jag ska till Elle ikväll. Så jag lär ändå sitta inne, än fast det är så fint väder ute! Usch, jag får nästan dåligt samvete av att inte gå ut. Men jag är trött... så jag har något att skylla på.

Jag är inte bara trött, jag är hungrig som en varg också!!!! Så jag tror att jag ska göra middag lite tidigare än vanligt idag. För jag måste ha mat om en väldigt liten stund. Typiskt! Men så blir det om inte skolmaten duger. Jag hatar fiskfriletter. Det är alltid på skolan, nästan varje dag känns det som. Uäk! Well, nog om det och nog om klagandet. Jag skriver senare, då jag har något vettigare att skriva... om det nu brukar stå något vettigt?


Ciao ♥

Godmorgon!

Godmorgon!

Idag är jag trött, hugaligen... höll knappt på ta mig upp ur sängen. Den var så fruktansvärt skön, (som alla andra dagar på veckan). Men jag har ingen annan än mig själv att skylla, jag kunde ha lagt mig tidigare igår, men jag och Oliva var så ivriga med att hon ska komma någon gång, så tiden rullade på utan att jag tänkte på det! Men i alla fall, jag lyckades ju ta mig upp tillslut, dock lite väl sent, så jag hinner inte med någon frukost. Det är inte så bra, men det är som det är, jag får hungra ihjäl fram till lunch helt enkelt. Jag känner att jag har lite ont i halsen, jag hoppas det bara är något tillfälligt, för jag vill inte bli förkyld nu. Men jag har tagit alvedon, så jag får väl se om det blir bättre då under dagen! Annars får jag kanske ta och vara hemma en dag för att vila, (smartare att vara det i tid och kanske vila bort det, än att först bli sjuk och sedan vara hemma flera dagar). Jag vill inte vara borta från skolan nu, inte något överdrivet mycket i alla fall. Så ska jag vila, då får det bli endagsvila! Men jag ser väl, går det här över idag, då behöver jag inte vara hemma för att vila något alls.

Idag har vi bara karaktärsämnen, nu på morgonen har vi nog social omsorg med Anette och sedan har vi den nya läraren i psykologi resten av dagen... fram till halv 2, för då slutar vi. Ikväll ska jag nog till Elle, Johan och Jesper en sväng. Men eftersom det blir kväll innan jag ska dit, då vill jag inte cykla, gillar inte att vara ute i mörkret själv. Så jag får be någon skjutsa mig eller ta jag mig dit på något annat sätt! :) Nu ska jag snart gå till skolan! Ciao ♥

RSS 2.0